ROOSENDAAL – Deze maand heeft Trailrunning groep Footprint/Brabantse Wal twee keer een Regio Run op de Brabantse Wal gelopen.

Op 8 april namen ruim twintig lopers deel aan de ‘verovering’ op Fort de Roovere in Halsteren. Hiervoor moesten eerst de deelgebieden Buitenlust, Heide en Vlindertuin worden aangedaan met de nodige klimmetjes, boomwortels en verschillende ondergronden. Voorloper Hans Reuvers wist de groep uiteindelijk over de Mozesbrug te loodsen waar je letterlijk ‘onder water loopt’.

Op Eerste Paasdag waren er voldoende lopers te porren voor een pittige training op de Brabantse Wal vanuit Bergen op Zoom. Via Landgoed Lievensberg ging de route, o.l.v. Tonny van Eekelen, naar de heuveltjes in de Zurenhoek in Wouwse Plantage. Trainer Jos Oonincx gaf hier bij elke heuvel aangepaste instructie voor het klimmen en dalen waarna door middel van herhalingen geoefend werd. Tot slot kon dit nog in praktijk worden gebracht met een paar rondjes over ‘Klein Zwitserland’.

De Regio Run van 22 april in Loon op Zand is volgeboekt, maar op 13 mei is er nog volop ruimte voor een training in Huijbergen. Om 9.00 uur wordt er vanaf de Hollandseweg ingelopen waarna er getraind wordt rondom de ‘Nootjesberg’. Deze training duurt 1,5 uur en er is aandacht voor klimmen, dalen en kracht onder leiding van Mike Ridderhof.

De volgende Regio Run waar nog voor kan worden aangemeld, wordt gelopen op zondag 28 mei over de Pannenhoef vanuit Etten-Leur. Lopers hebben de keuze uit twee afstanden 12 of 20 kilometer. De Pannenhoef is een mooi gebied met bos, heide en vennetjes. Bovendien staan in deze periode de rododendrons in bloei. Kortom; een mooie en sportieve uitdaging.

Aanmeldingen en informatie over Footprint lopen via trainer en voorloper Jos Oonincx, footprint.1@outlook.com en 06 1254 1638. Kalender en evenementen staan ook op http://footprinttrails.simplesite.com/434396490