20. apr, 2017

Bode 4 februari 2017

Nadat er op 4 februari een pittige training in Zeeland was, waarbij bos, heuvels, strand en duinen op het menu stonden, liep Footprint op 12 februari over gedeelten van onze eigen Brabantse Wal. De afstanden waarbij kon worden aangesloten waren 12, 20 of 24 kilometer. Net als bij de eerste trailrun in januari waren er meer aanmeldingen dan verwacht. Voor veiligheid en overzicht wordt per run bekeken hoe groot de groep kan zijn zodat iedereen kan genieten van de omgeving. Een groep van 18 lopers heeft een lus gelopen via Lievensberg, Hildernisse, Kraaijenberg, Mattemburgh, Buitengebint en Zurenhoek. Dit keer waren Tonny, Mike en Jos de voorlopers.  Voor sommige runners was het een eerste kennismaking met de omgeving waar we wonen.

Footprint ziet steeds vaker dezelfde enthousiaste lopers aansluiten bij de trainingen en runs die bewust telkens in andere natuurgebieden gelopen worden. Ook sluiten elke week nieuwe lopers aan die kennis willen maken met trailrunning.

 

Zondag 19 februari a.s. wordt er nog een keer over de Brabantse Wal gelopen, omdat in 1 run niet alle mooie plekjes konden worden ‘aangetikt’. Er is dit keer alleen gelegenheid voor de lopers die een langere afstand aankunnen, namelijk 26 kilometer. Een aantal traint voor de ‘Trail by the Sea’ op 26 februari en de ‘Grizzly Run’ die op 12 maart in Engeland plaatsvindt. Er kunnen slechts nog enkele deelnemers aansluiten.

Op 4 maart organiseert Footprint een clinic met als thema’s: klimmen, dalen en kracht. Deze training van +/- 12 kilometer start om 9.00 uur vanuit de parking aan de Bemmelenberg in Bergen op Zoom waar De Heide het trainingsgebied is. Er is plaats voor 20 deelnemers.

Deelname is gratis en op eigen risico. Opgeven via footprint.1@outlook.com of telefonisch/app  bij Jos Oonincx op 06 1254 1638.

Voor de tweede openbare trailrun op 26 maart wordt momenteel uitgekeken naar een nieuw gebied in West-Brabant. Tot op de paadjes.