20. apr, 2017

Bode 22 januari 2017

 

Rucphen - Op zondag 22 januari hadden 19 lopers de vrieskou getrotseerd voor de eerste trailrun van Footprint/Brabantse Wal.

Om 8.30 uur startten de lopers voor een run van ruim 13 km over de Rucphense hei. Vanwege het zonnige weer, de rijp en de sneeuw werd het een prachtige tocht waarbij ook de snellere lopers aan hun trekken kwamen.

Alle kenmerkende stukken van het gebied werden meegenomen; de bospaden, slingerpaden door de hei, ‘berenkuil’, ‘zandbak’ en via een omweg, de heuveltjes. Slotstuk was een 1400 meter lange single track dwars over de hei die door de zon fantastisch werd uitgelicht.

Beginnende en ervaren trail liefhebbers hebben zichtbaar genoten, ondanks de kou en het vroege tijdstip van vertrek.

Belangrijkste activiteiten voor de komende tijd zijn een training in Zeeland op 4 februari, een trail clinic bij De Heide in Bergen op Zoom op 4 maart en een tweede trailrun van 16 km over de Brabantse Wal op 26 maart.

Bovendien is de groep ook actief bij openbare evenementen zoals de komende ‘Trail by the Sea’ vanuit Renesse op 26 februari. Hier lopen de trailers 23,5 of 42,2 km door bos, duin en over het strand.