20. apr, 2017

Bode 4 maart 2017

Roosendaal.  Sinds de start van Footprint trailrunning in januari 2016 zijn de activiteiten  behoorlijk uitgebreid. Footprint werkt nauw samen met ‘Brabantse Wal trailrunning’ (FP/BW) en heeft contacten met ‘Social Trail België-Nederland’ en ‘Runderground’ in Zeeland. Bovendien kan er gebruik worden gemaakt van een trailnetwerk dat inmiddels heel Nederland en België beslaat.

Het team van trainers/voorlopers is uitgebreid naar negen ervaren mensen uit de loopwereld en er sloten in 2017 al ruim 100 trailrunners aan bij een of meer activiteiten. Deelnemers komen uit verschillende gemeenten in West-Brabant, maar ook uit Zuid-Holland, Zeeland en België. Sportiviteit, ambitie en gezelligheid, in combinatie met het telkens weer lopen in verschillende natuurgebieden zorgen voor een constante groep deelnemers.

FB/BW traint en loopt bewust op steeds wisselende locaties zodat er voor iedere trailrunner wel wat te halen valt.

Op 4 maart trainden 22 enthousiaste lopers in Bergen op Zoom onder leiding van Mike Ridderhof en Jos Oonincx op kracht, klimmen en dalen op De Heide. Deze onderdelen komen in komende maanden nog terug op de Nootjesberg in Huijbergen, de Zurenhoek in Wouwse Plantage en de Rucphense hei. Bovendien worden ook andere onderdelen van trailrunning aangeboden zoals stabiliteit en wendbaarheid.

Voor 26 maart staat er een trailrun op het programma vanuit Achtmaal  over de Oude Buisse hei van 16 kilometer. De voorlopers zijn dan Tonny van Eekelen en Jos Oonincx.

Op 8 april is een run gepland van 15 kilometer rond Fort de Roovere vanuit Halsteren onder leiding van Hans Reuvers.

Voor beide trailruns zijn er nog plaatsen beschikbaar. Er wordt gestart om 9.00 uur en het tempo ligt rond de 6.00/km, samen uit, samen thuis. Na afloop kan er nog wat gedronken worden en nagepraat.

De trailrun op 22 april vanuit Loon op Zand over de Loonse en Drunense Duinen van 21 kilometer is inmiddels volgeboekt. Hier zal gids en loopvriend Tini de Laat weer de mooiste single tracks en klimmetjes aandoen.