29. mei, 2017

Bode 14 mei

Roosendaal – Na een geslaagd uitstapje over de Loonse en Drunense Duinen van 21 kilometer blijven de liefhebbers van Trailrunning groep Footprint/Brabantse Wal de komende tijd weer wat dichter bij huis. Na de twee pittige heuveltrainingen op de Rucphense hei en de Nootjesberg in Huijbergen komen er weer drie Regio Runs.

De eerstvolgende loopt over natuurgebied de Pannenhoef vanuit de ‘Menmoerhoeve’ in Etten-Leur. Op zondag 28 mei wordt er gestart om 9.00 uur voor een run door dit afwisselende gebied met bos, vennen en hei. Op verzoek zijn er dit jaar twee afstanden, namelijk twaalf en twintig kilometer zodat ieder de eigen uitdaging kan kiezen met voorlopers Bert Geilgens en Franz Bos uit Etten-Leur. Na afloop kan op het terras van de ‘Menmoerhoeve’ (top-10 terras) nog wat gedronken worden.

Op vrijdagavond 2 juni is er een nieuwe avond run in het Halsters Laag en het Oudland van Steenbergen, twee door de provincie Noord-Brabant uitgeroepen Natuurparels.  Om 19.30 uur start Hans Reuvers met een groep vanuit de parking ‘Laageind’ in Lepelstraat  voor een loop van 14 kilometer. Graslanden, poelen en bosjes op de Brabantse Wal bij de overgang van zand naar klei. Geen horeca aanwezig.

Op zondag 18 juni wordt er om 9.00 uur gestart voor een Regio Run over de Kalmthoutse Heide. Vanaf parking ‘Noord’ in Essen-Hoek lopen Tonny van Eekelen en Jos Oonincx door dit schitterende gebied met voornamelijk open stukken met zand, grassen, hei en vennen. Lopers kunnen kiezen uit 12 of 19 kilometer. Ook deze run is voor het eerst in het programma opgenomen en krijgt later dit jaar nog een vervolg met andere voorlopers in ook weer andere gebieden van het Grenspark. Geen horeca aanwezig.

Voor alle Regio Runs geldt dat men gratis kan deelnemen, op eigen risico. Het tempo ligt op 9 tot 10 km/uur onder het motto; Samen uit, samen thuis.

Opgeven en info via Jos Oonincx, footprint.1@outlook.com. Telefoon 06 1254 1638.

Verdere informatie over Footprint, de evenementen en de kalender via de link http://footprinttrails.simplesite.com/434396490 of  https://www.facebook.com/groups/1597130320603530/?ref=bookmarks