8. jul, 2017

Bode 20 juni

Grenzeloos mooie tocht van Footprint/BW.

ROOSENDAAL - Op zondag 18 juni heeft trailrunning groep Footprint/Brabantse Wal (FP/BW) de grenzen verkend op de Kalmthoutse Hei.

Het was inmiddels de 17e run die dit jaar door FP/BW werd georganiseerd en het totaal aantal deelnemers is inmiddels de 300 ruim gepasseerd. Trailrunning in de regio slaat aan, omdat het laagdrempelig is voor lopers met een goede basisconditie en vanwege het feit dat men vasthoudt aan het principe om zoveel mogelijk gebieden in de regio te ontdekken. Hiermee wordt bewust afgeweken van de meeste loopgroepen die wekelijks dezelfde ronde lopen of in hetzelfde gebied hun training afwerken.

 

Eén weekend, twee runs

Zo was er als ‘voorafje’ eerst op vrijdag 16 juni nog een Schelde/Rijnloop van ruim 13 kilometer met voorloper Hans Reuvers. Een combi van running en trailrunning vanuit Nieuw-Vossemeer waarbij langs het water gelopen werd.

Zondag werd er gelopen vanuit Essen-Hoek met een groep van 16 trailrunners. Loopvrienden Tonny en Jos hadden een fraaie route uitgezet van 14 kilometer die nog kon worden uitgebreid naar 20 kilometer voor de liefhebbers. Momenteel wordt er veel aangepakt en beheerd in het Grenspark en een deel daarvan was in de route opgenomen. Na een ronde in het bos rond het Stappersven werd overgestoken naar het Duinpad met het losse zand. Voorbij de uitzichttoren ging de route verder over de hei, langs vennen en bos. Mont Noir is vervolgens een apart stukje waar vroeger een landhuis stond en later in het ven gezwommen werd vanuit een badhuis. Het enige dat er nog van over is zijn enkele pilaren en een pad door de voormalige tuin met rododendrons. Als toetje stond het volledige wandelpad ‘Ree’ nog op het menu.

Aangezien de Kalmthoutse Hei een grote oppervlakte beslaat, komen de trailrunners hier nog twee keer terug dit jaar. Er valt nog genoeg te ontdekken.

Trainen en trailen

Naast de Regio Runs organiseert FP/BW regelmatig trainingen en clinics om de fijne kneepjes van trailrunning aan te leren en toe te passen. Bij een clinic is het aantal te lopen kilometers dan ook niet belangrijk.