3. dec, 2019

Bode december 2019

Trailrunning; loop je mee?

Als enige atletiekvereniging in de regio West-Brabant/Zeeland/Antwerpen organiseert THOR regelmatig trailrunning activiteiten. Bij trailrunning draait het vooral om op een sportieve manier in de natuur te lopen. Vaak wordt  van de wandelpaden afgeweken om te lopen over smalle paadjes, door slootjes, over heuveltjes en door het losse zand. Deze manier van hardlopen is vooral in de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Footprint

THOR organiseert de activiteiten al sinds 2016 in samenwerking met Footprint. Dit is een trailrun community met ruim 500 volgers die jaarlijks zo’n vijftig activiteiten in de regio West-Brabant organiseert. Daarnaast maakt Footprint uitstapjes naar Zeeland, het Grenspark en natuurgebieden in Midden-Brabant.

Footprint heeft hiervoor een aantal voorlopers in de groep tot zijn beschikking die elk een gedeelte van de regio goed kennen. Zij komen vaak op verrassend mooie plekjes die bij de meeste mensen niet bekend zijn.

Vaste kalender

De samenwerking tussen THOR en Footprint heeft er toe geleid dat in onderling overleg is besloten om vanaf januari 2020 elke eerste zaterdag van de maand twee activiteiten te organiseren.

De trainingen en trailruns worden opgezet voor twee tempogroepen die elk een eigen traject volgen. Er is een groep die ongeveer 8 kilometer per uur aanhoudt met afstanden tussen de 8 en 12 kilometer. Ook is er een tempogroep die 9 kilometer per uur aanhoudt met afstanden tussen de 12 en 15 kilometer. De run wordt telkens afgewisseld met specifieke oefeningen en uitleg over technieken.

Alle activiteiten worden begeleid door ervaren trailrunners en looptrainers.

Aanmelden

In de loop der jaren hebben ook veel niet-leden van THOR aan de activiteiten deelgenomen. Deelnemers komen uit de hele regio, uit Zeeland en uit Belgie. Voor THOR leden is meedoen gratis en niet-leden betalen een kleine vergoeding per keer.

Om verantwoord en veilig te kunnen sporten, kunnen maximaal 20 lopers aan een activiteit deelnemen. Daarom is vooraf aanmelden verplicht.

Lijkt het je wat om aan te sluiten in het nieuwe jaar, stuur dan een bericht naar trailtraining@thor-roosendaal.nl en je krijgt elke maand een update van de activiteiten.

De kalender van Footprint en alle informatie en artikelen over trailrunning vind je op

https://www.footprintrunner.com/