Footprint Trail Trio 2023

 

Na het succesvolle Footprint Trailkwartet van 2021 waarvan, voor zover ik begrijp, nog steeds routes gelopen worden is het nu de beurt aan een Trail Trio, ook weer met eigen routes met bekende en minder bekende paadjes op de Brabantse Wal en in het Grenspark.

Aanleiding was mijn trainingsopzet voor de Veluwezoom Trailtweedaagse die ik dit jaar voor de derde keer ga lopen. Vanwege mijn mindere vorm, na een intensief voorjaar, leek het me een goed plan om het spelletje van ruim 50km in totaal, door te schuiven tot in de nazomer.

Het pakketje met de routes voor dit trio was al klaar en het najaarsprogramma ook, maar met wat creatief passen en meten vond ik een goed alternatief waarbij ik zelfs vier routes in kan zetten. 

Bij de eerste, en kortste route, mag je een variant kiezen. Daarnaast loop je route 2 en 3.

Met belangstellenden loop ik in het weekend van 9 en 10 september drie routes; kijk hiervoor op onze startpagina.

 

Het Trailtrio is voor mij ook een mooie afsluiter. Na het Trail Trio en de Trailserie voor De Brabantse Wal Trail (10 trails!!) is het mijn laatste jaar waarna ik in december met initiatieven voor het organiseren van social trails ga stoppen. Na 8 jaar, 400 trainingen/clinics/evenementen waar vele honderden deelnemers aansloten is het mooi geweest. Het doel om trailrunning te promoten is wat mij betreft ruimschoots behaald en er kwamen veel volgers met eigen doelen en initiatieven op de paadjes in onze regio.

Er blijven wel nieuwe routes op Wikiloc komen en blogs op WordPress en de website www.footprintrunner.com blijft voorlopig online. Ik loop dus door en wie wil aansluiten weet me wel te vinden voor een rondje of een leuke opdracht.

 

De spelregel voor het trio is simpel: Loop binnen 1, 2 of 3 aaneengesloten dagen het trio en bepaal zelf op welke manier je dat doet, als je de totale afstand maar te voet aflegt en de afzonderlijke drie routes volledig uitloopt. Als je dit gedaan hebt kun je het delen via Facebook, Messenger, Footprint website of app naar Footprint Runner (06-12541638)

 

Als je geen bezwaar hebt wordt je naam ook op deze pagina gepubliceerd; liefst met een actiefoto.

 

Route 1 – Noordpolder versie vanaf Natuurpoort De Blauwe Pauw – Ossendrecht – 11,3km - Keuze

https://nl.wikiloc.com/routes-berglopen/fp-trailtrio-bw-gp-1-blauwe-pauw-134170618

Abdijbos – Noordpolder Ossendrecht - Abdijbos

 

Route 1 – Zeezuiper versie vanaf ’t Appeltje – Balsedreef  - Bergen op Zoom – 12,7km - Keuze

https://nl.wikiloc.com/routes-berglopen/fp-zoomland-080123-appeltje-122947624

Heidetuin – Zoomland/Zeezuiper – Klavervelden

 

Route 2 – Grenspark vanaf Natuurpoort De Blauwe Pauw – Ossendrecht – 16,3km 

https://nl.wikiloc.com/routes-berglopen/fp-trailtrio-bw-gp-2-blauwe-pauw-134178966

Abdijbos - Kleine Meer - Kortenhoeff - Staartse Hei

 

Route 3 – Grenspark vanaf Natuurpoort De Blauwe Pauw – Ossendrecht – 23,7km 

https://nl.wikiloc.com/routes-berglopen/fp-trailtrio-bw-gp-3-blauwe-pauw-134332146

Meiduinen - Kriekelareduinen - Paalberg - Vossenbergen - Kambuusduinen - Mont Noir - Meersche Duin – Zwaluwmoer

 

In totaal kom je aan zo’n 52km met nog eens 550hm.

De routes zijn qua ondergrond en aard allemaal trailwaardig en dat betekent dus niet alleen bospaden, maar ook single tracks, wortelpaden, duinpaden, graspaden. Verder wat heuveltjes en los zandpassages. Leef je uit en veel plezier; ik hoor graag hoe het je vergaan is.