Grenspark promotie clip met Footprint Runner:

https://www.youtube.com/watch?v=S6sDfb6zEPM

Als de heide kon spreken dan zouden we rijk zijn aan verhalen en herinneringen. In de reeks 𝗩𝗲𝗿𝗵𝗮𝗹𝗲𝗻 𝗩𝗮𝗻 𝗛𝗲𝗶𝗱𝗲 𝗲𝗻 𝗩𝗲𝗿𝗿𝗲 laten we mensen aan het woord met een eigen uniek verhaal, dat zich afspeelt in Grenspark Kalmthoutse Heide.

In het eerste filmpje van deze reeks vertelt Jos Oonincx over zijn band met het Grenspark en zijn ervaring als trailrunner.

 

Over mijzelf.....

Na ruim 40 jaar werkzaam geweest te zijn in onderwijs en sport/beweging ben ik vanaf 2017 in de gelegenheid om dagelijks met mijn passie bezig te zijn. Via een aantal individuele en teamsporten kwam ik in 2010 uit bij Trailrunning.

 

Waarom trailrunning.........

Lopen en loopvormen waren meestal wel de rode draad bij mijn activiteiten. Prestatief sporten is voor mij niet meer aan de orde. Wel wil ik ruimte, vrijheid en de natuur om me heen. Het daagt me uit, maar brengt me ook in balans en in de natuur kom ik tot rust.  

 

Wat doe je dan............

Trainen en trails lopen; in de regio en in binnen- en buitenland. Mijn onderwijzershart blijft kloppen als ik iets kan overbrengen op een ander. Ik maak graag mensen enthousiast voor iets waar ik in geloof, ik coach en begeleid graag. Dat geef ik vorm door het geven van clinics en trainingen. Daarbij organiseer ik ook kleinschalige 'Regio Runs' voor groepen van 10-40 lopers van 10 tot 30 kilometer. Voor de beginner organiseer ik regelmatig een trainingsserie. Verenigingen weten me te vinden voor training, coaching en running. 

 

Ervaringen met de loopsport.

- Deelname aan loopevenementen; tot 2010 voornamelijk in het wedstrijdcircuit tot en met de halve marathon.

- Deelname aan triatlons; tot en met 100km.

- Jeugdtrainer, trainer loopgroepen, mede organisator loopevenementen. (Lenteloop Hoogerheide - Brabantse Wal Trail - HM Roosendaal)

- Het geven van trainingen en clinics voor organisaties op het gebied van hardlopen, cross, trailrunning en obstacle running.  

- Vanaf 2010 deelname aan eendaagse en meerdaagse evenementen in binnenland; Koning van Spanje - Devil's Trailserie - Bear Trailserie - Trails by the Sea - Berenloop - Veluwezoom meerdaagse - 

- en buitenland; Grizzly Run Engeland - Cyprus Challenge - Malta marathon challenge - Spanje - Tsjechië - Noorwegen - Ardennen trails aan Lesse/Ourthe/Somme/Ambleve

- eigen initiatieven in binnen- en buitenland zoals; Algarve trails 300km - Eisleck en Lee trail 160km - Gendarmenpad Denemarken 81km - Grenspark Kalmthout 35/42/55km - Bretagne (Fr) - Eiffel (Dld en Lux) - Estoril (Port) - Rio Formosa (Port)

- Vanaf 2016: Het organiseren en runnen van social trails - slowtrail - speedhike voor community Footprint (850+ volgers)

- Vanaf 2020:Ontwerpen van routes in binnen- en buitenland op Wikiloc (110+ volgers)