12, 17, 18, 20 oktober 2020: 4 verkenningen.

De eerste verkenning op 12 oktober liep ik alleen vanuit Ossendrecht door het Grenspark een ronde van 16km als voorbereiding op de tempotrail voor THOR/FP. Het was na de onstuimige dag op Oranjezon prachtig herfstweer en bedoeling was om zoveel mogelijk trailwaardige paadjes te lopen. Ik kwam dan toch weer terug op een groot deel van de route die we op 22 augustus met 80 lopers in 5 groepen liepen. Een mooi stukje Kleine Meer, Staartse Hei, Grenspad met wordtelpaden, de enorme zandpassage en het Zwaluwmeer.

 

Op 17 oktober liepen we met 4 runners van THOR een verkenningsrondje voor de slowtrail die in november gepland stond. Dat zal zo goed als zeker later worden. Het was fantastisch loopweer en vanaf Natuurpoort De Blauwe Pauw in Ossendrecht liepen we een afwisselend rondje van 11km door het Grenspark door Abdijbossen, Kleine Meer en Kortenhoeff.

 

Zondag de 18e vertrokken we met 4 lopers vanaf stal Kortenhoeff voor een trailwaardige ronde door het Grenspark. Uitdagingen waren nu Meersche Duin (zandbak) en Meiduinen met hobbel/trailpad en Jan Prop Hill. Een pittige trail van ruim 16km, weer onder mooie omstandigheden met ervaren trailers die er goed de pas in hielden.

 

13, 14 oktober 2020.

Als gevolg van de corona maatregelen moeten we voor de 2e keer dit jaar een aantal evenementen annuleren. Erg frustrerend, omdat alles weer lekker liep en iedereen zich behoorlijk goed aan de regels hield. In organisatie en voorbereiden van runs zit meer werk dan regelmatig gedacht wordt. Achter de schermen was het dinsdag 13 en 14 oktober dan ook druk met de communicatie. 

 

Op woensdagmorgen de 14e heb ik voorlopig een laatste looptraining verzorgd voor THOR. Ik heb wat activiteiten af moeten zeggen, maar ik heb ook af kunnen spreken met een groepje van vier lopers voor komend weekend.

Ook de verkenning voor de run in Zeeland (14-11??) gaat gewoon door, want stilzitten is er niet bij.

Voor wat betreft de jeugdtrainingen die ik bij THOR geef, heb ik een weekje vakantie, maar de 26e gaan die weer beginnen.

 

Benieuwd of ik de komende weken ook weer meer zal lopen, net als in de eerste periode van de pandemie. Gefrustreerd ben ik zeker en ik baal van alle extra administratie, maar ik blijf optimistisch en in beweging om gezond te blijven.

 

11 oktober 2020.

Maar eindelijk daar was ie dan, de zon. Oranjezon in Vrouwenpolder/Zeeland in dit geval.

Geruime tijd geleden met Tono Wondergem plannen gesmeed en gezien de grote belangstelling graag gebruik gemaakt van het aanbod van mr Runderground Martijn de Vries om samen een paar mooie trails te knutselen.

Zo'n 44 lopers verdeeld over meerdere groepen, routes en tempo's zorgden ervoor dat coronaproof buiten sporten gewoon kan.

We zijn hiermee in 2020 weer ruim de 1000 deelnemers gepasseerd!!

 

Het thema: 'Runderground meets Footprint' kwam goed uit de verf door de spontane keuze ter plekke.

Uiteraard mochten de kofferbakdrankjes niet ontbreken na afloop om de sterke verhalen over storm, regen en wind kracht bij te zetten.

Overigens viel het weer reuze mee, want waar we lopen schijnt vroeg of laat de zon.

 Joyce van Wintershoven en Debby Pouls zorgden voor de fotoselectie.

 

5, 6, 7 oktober 2020.

Soms rijd je een eind weg voor de trailnodige variatie en dan kom je toch weer namen tegen als Zeeland, Steenbergen en plekjes als het Ganzenven.

Ga je er lopen, dan vind je je spoor weer in singletracks, wortelpaadjes en verzand je in woestijnachtige vlaktes en kun je zomaar door een drooggevallen ven lopen.

Het is herfst dus speciaal voor Henk van der Zande leg je nog wat paddenstoelen vast.

 

What's new???

Gewoon even de zinnen verzetten, geen trainingen geven, bijtanken en family time.

Vandaag een verkenningsloopje Kriekeput en Herperduinen in wat het grootst aaneengesloten natuurgebied van Brabant blijkt te zijn; Maashorst.

Jammer genoeg door een kort, maar hevig onweer af moeten korten, maar er komen nog kansen voor het lopen van nieuwe paadjes en het spotten van koniks en wisenten.

 

Vandaag zo'n 22km gelopen en kijk al uit naar wat nog komen gaat.

 

Dag 2 begint met een wandeling vanuit de vakantiewoning. Een verkorte versie van het rondje dat ik vanmiddag wil gaan trailen. Op dit rondje ervaar ik dat het gebied hier inderdaad groots en wijds is en dat er genoeg mogelijkheden zijn om van de gebaande paden af te gaan. Onderweg zien we Exmoor pony’s en Taurossen. Die laatsten houden we maar op afstand, vanwege de imposante horens. Dat kost me wel wat extra tijd, want er graast een drietal precies op het pad waarover ik loop. Een foto van echt dichtbij zit er niet in. Wisenten houden zich verscholen.

Totaal kom ik zo weer aan de 25km met wel een paar keer oponthoud. Ik wilde dat ik hier al wat meer bekend was, want ik laat de smalle paadjes met tegenzin liggen.

https://connect.garmin.com/modern/activity/5640780684

 

Dag 3 heb ik de route nog wat uitgebreid, zodat ik de Slabroekse en Schaijkse Hei mee kan pakken. Het wordt een mooie route van bijna 20km. Voor het goede zou ik er nog wat fietspaden uit kunnen halen, maar dan moet ik iets beter bekend zijn. Bovendien kun je er wel onverhard naast lopen als je wil. Er zijn nog laatbloeiers op de hei, ik spot weer taurossen en pony’s en ik kom langs prehistorische grafheuvels. Bijna op het eind waag ik me nog op een paar singletracks, maar daarbij wijk ik toch net iets te veel af. Ik verwacht dat ik hier zeker nog eens terugkom.

https://connect.garmin.com/modern/activity/5643645236

3 oktober 2020.

Elke 1e zaterdag van maand lopen we een trail en slowtrail i.s.m. ARSV THOR uit Roosendaal. Ik werk daar inmiddels 5 jaar mee samen en het is uitgebouwd naar een regelmaat aan runs met een trainersteam van 7 voorlopers/opsluiters. Waar we in het begin nog in de regio Roosendaal clinics organiseerden, struinen we nu inmiddels door heel West-Brabant, Grenspark en Zeeland.

 

Op 3 oktober liepen we met twee groepen in de omgeving van de abdij van Zundert. Twee verschillende routes, waarvan 1 meer richting Buisse Hei en de ander meer richting Pannenhoef. Na terugloop van deelnemers vanwege corona, zijn we vandaag weer op de weg terug met 30 lopers, inclusief trainers. Een regenachtige, maar geslaagde ochtend.