24. jul, 2017

Bode 26 juli

Trailrunning blijft lopers trekken

Trailrunning groep Footprint/Brabantse Wal  heeft de afgelopen weken met succes een viertal trainingen in de regio afgewerkt. De lopers waren te vinden in Visdonk, Rucphense hei , Lievensberg Huijbergen en Wouwse Plantage. Elk gebied biedt de trailrunner voldoende voor een intensieve en afwisselende training. De diverse thema’s zoals klimmen, dalen, wendbaarheid en kracht werden er  aangeboden onder leiding van Tonny van Eekelen en Jos Oonincx. Footprint uit Roosendaal biedt inmiddels meerdere vormen van looptrainingen aan voor hardlopers en obstacle runners, maar in samenwerking met trailrunning groep de Brabantse Wal uit Steenbergen ligt het accent op trailrunning. Deze combinatie heeft dit jaar met een tiental  voorlopers samengewerkt die de gebieden op hun duimpje kennen.

Naast de trainingen kent Footprint/BW ook de zogenaamde Regio Runs waarbij een route tussen de 12 en 25 kilometer gelopen wordt onder het motto ‘samen uit, samen thuis’. Hier komen ook lopers buiten de regio op af en hierdoor is een netwerk aan het groeien. De wisselwerking  zorgt ervoor dat Footprint/BW wordt uitgenodigd om af en toe uitstapjes buiten de regio te maken. Voorbeelden hiervan zijn evenementen op de Kalmthoutse hei, Loonse en Drunense Duinen en Kampina  bij Oisterwijk.

Regio Run Zeeland 

De Middelburgse groep ‘Runderground’ van Martijn de Vries volgt de West-Brabantse activiteiten ook met belangstelling. Footprint/BW gaat regelmatig naar Zeeland, omdat daar ook goede mogelijkheden zijn om te trainen. Met name ‘Boswachterij Westenschouwen’ biedt technische trails, heuvels, strand en duinpaden die de moeite waard zijn. De Zeeuwse groep adopteerde spontaan de eerstkomende Regio Run van Footprint/BW die plaatsvindt op zondag 27 augustus.

Om 9.30 uur wordt er gelopen vanuit de excursieschuur in de boswachterij aan de Kraaijensteinweg  in Westenschouwen. Er kan gekozen worden voor een afstand van 14 of 20 kilometer en na afloop is er voor de liefhebbers nog gelegenheid om op een terras na te praten. Er is veel belangstelling voor dit initiatief, maar het is nog mogelijk om aan te melden.

Deelname is gratis en geschiedt op eigen risico. Alle trainers en voorlopers zijn gecertificeerd en zeer ervaren.

Info en aanmelden gaat via Jos Oonincx: joonincx@live.nl of 06 1254 1638. Alle activiteiten zijn te vinden op www.footprinttrails.simplesite.com

Op de website vind je tevens een kalender waarop de trainingen van de komende weken vermeld staan. Iedereen met een goede basisconditie die tien kilometer per uur kan hardlopen kan zonder problemen aansluiten. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden, maar aanmelden is verplicht in verband met het aantal trainers en voorlopers die moeten worden ingezet en vol = vol.